Lunch



Lunch på ett diner med Elin!
Nachos tallrik satt perfekt!

Day 3





Söndag, dag tre! Nu är helgen slut och vardagen börjar, jobbet börjar på riktigt. Måste lära mig alla rutiner och saker, skönt att Elin är här hehe
Idag har det iallafall blivit en hel del fotboll, pojken hade match vid 12:30 i think och flickan hade senare 2:30, de båda gjorde bra ifrån sig så det var kul att få se! Chillade bara på eftermiddagen och vid 7 åkte vi till en jättefin restaurang precis vid vattnet och käkade.
Nu är jag väldigt trött så ska sova, klockan ringer på 6:15 imorgon...
Godnatt!

Ps, jag har sett Bill Clintons hus, han bor här i Chappaqua!

In Chappaqua


Jag är framme hos min värdfamilj!
I fredags lämnade vi training School vid nio tiden, en lång busstur och vid elva, om jag minns rätt, blev jag upphämtad av värdpappan och au pairen Elin.
Barnen hade ritat massa teckningar och satt upp på min vägg och de hade även skrivit ut massa bilder på mina nära och kära!
Senare mot eftermiddagen åkte Elin och jag in till Town och satt på Starbucks medan flickan gick i stan.
Hon var så gullig att hon köpte en hel påse med massa godis till mig!! Och även hade hon gjort ett eget armband till mig och jag fick även ett halsband av henne, cute!
När vi kom hem var även pojken hemma, då beställde vi hem lite pizza och till efterrätt åkte vi och åt frozen yoghurt och samtidigt hämtade vi upp mamman.
Idag vaknade jag vid nio, tittade tv och spelade lite spel. Senare var det dags för fotbollsträning för flickan och match för pojken, dock en timme bort så fick inte se den. På kvällen käkade vi tacos och tittade på twilight.
Det är en jättesnäll familj och jag tror att jag.kommer trivas bra, det gäller bara att jag kommer in i deras rutiner!

Nu är det iallafall dags att sova, godnatt!

New York City Baby!!

Frihetsgudinnan!
Mimmi, Fanny och Emma!!
Mycket Cheescake!
Yellow cabs hehe!
Central Park!
Top of the rock!
Glad cheeey!
Times Square!
Ohh vad jag älskar New York!
Mellan klockan 8-14 hade vi American red cross träning, jag klarade testet woho! Var rätt så tråkigt faktiskt, räddade dockor och bebisar och såntdära. Klockan två bar det då äntligen av till New York City!! Åkte en guidetur i ca 2-3 timmar, fick se stora delar av New York, smaka god cheesekake, gå i Central Park och se massa annat. Vid halv sju var vi uppe i New Yorks högsta punkt (tror jag?), the Rockefeller, Top of the rock! Såå jäkla coolt och såå jäkla högt. Såg precis hela New York därifrån! Vi tog sedan en promenad till Times Square och bara vandrade runt och njöt av fina New York!!
På campus nu och har nyss packat väskan för imorgon bär det av till värdfamiljen, åker härifrån redan vid nio tiden! Tråkigt att säga hejdå till de fina vännerna jag träffat, men ska bli så skönt att komma ifrån denna skolan!!
 
Dags att sova, natti natti!!

Day two!






Dag två! Började som vanligt med frukost vid sju och skola vid åtta. Det första läraren gör idag på lektionen är att dela ut små dounuts från Dubkin Dounats till alla, åt för dig mamma! ;) Hon ville att vi skulle smaka på typiskt amerikanskt! Sedan blev det lite prat och film om barns säkerhet och så, lite rast och sen blev vi indelade i grupper där vi skulle presentera olika "ämnen" inom olika åldrar. Klockan fyra slutade skolan och vi fick diplom av vår lärare Debbie som hade ett fint avskedstal där hon började gråta, cute!
Direkt var det dags för workshop, skulle lösa olika problem genom olika sätt att kommunisterna på. Middag blä..
Efter middagen blev det lite kul, en polisman kom och bjöd på sig själv med roliga historier men ändå fick vi veta viktig information. Klockan 21:00 slutade skolan, alltså 13 timmars lång dag, så nu har jag precis duschat och ska ta och sova riktigt gott nu!
Imorgon är det red cross utbildning och sedan väntar NYC på mig!

Natti Natti!

Lunch in the sun


Mmmm lunch...
Tur det var sol ute iallafall!:)

First day!









Nu har jag äntligen avklarat första dagen här på campus.
Klockan stod på 06:30 imorse och klockan 07:00 var det frukost och 08:00 var det dags för första lektionen. Hade tre stycken 2-3 timmars lektioner och däremellan 2 raster och en timmes lunch, vilket innebar att vi hade lektioner till 18:30!! sjukt!
Lektionerna handlade mycket om barnens säkerhet och en del om hälsa. Vi fick se en film om hur man tvättar händerna.. Sedan pratade vi också en del om sjukdomar och hur man hanterar olika situationer.
Efter lektionerna slut blev det då kvällsmat, ingen höjdare...så det blev en runda runt campus sen med Fanny, Mimmi och Emma! Här är väldigt fin utemiljö som man ser på bilderna.

Svårt det här med att blogga, va man ska skriva och hit och dit.. men jag gör mitt bästa!

Nu ska jag iallafall sova, så natti natti!

First lesson



Flyget gick bra, allt gick bra. När vi landade på JFK vid åtta tiden, amerikansk tid, mötte en ledare upp oss och skjutsade oss till våran skola, St Johns University.
Blev indelade i rum och sover nu med en från Columbia, en från Tyskland och en från Italien tror jag. Obekväma sängar.. sov bara fyra timmar jävla jetlag!

Nu har vi precis haft första lektionen, lite presentation och smått, snart dags för en lektion till!

1 dag!



Planka från Kvarnby GK, Malmö-Norrköping 2-0 och nu film med chips och dippa! Lovely.

Lovely





Mys fika med mina favoriter, - syrran såklart!

Söndags mys!

Mys frukost med pannkakor, bullar, frukt och allt möjligt!! Ända som saknas är min älskade storasyster som jag saknar en hel del!
Idag blir det åter igen att fixa lite småsaker till imorgon! Att det bara är en dag kvar är rätt så sjukt..!
Sedan blir det troligt vis middag på Perssons krog och lite filmkväll!

Husie IF vs Fc Bjerred

Lördagsmorgonen bestod av fotboll, det blev en till sista match för min del, motståndet var Fc Bjerred som tyvärr tog hem segern med 2-0. Men jag gillar mitt Husie lag ändå! Kommer sakna er pluttisar.
Eftermiddagen blev lite fix av ärenden med mina föräldrar och mot kvällen kom älskling och började hjälpa mig packa... Att packa är för ett år är inte lätt, mycket man vill ha med sig men som inte får plats, får checka igenom det igen!

Fredag 2013-09-20

Mycket att göra resulterar i kass bloggning.
I fredags vaknade jag hos älskling som serverade frukost igen, mot eftermiddagen var jag och älskling på fotbollsplanen och lirade lite boll. Vid femtiden kom Johanna och Malin förbi med en tidig födelsedagspresent som jag sparar till min födelsedag faktiskt, lite fika och mys! Tack!
Kvällen spenderas med mina älskade föräldrar framför TV:n

Middag med familjen Kristjansson

Torsdagen började med lite jobb hos morfar. Sa även då hejdå till mormor och morfar en sista gång innan jag åker. Lite jobbigt är det med allt hejdå nu när det närmar sig. Mot eftermiddagen tog jag mig vidare till stan för att möta upp min barndomsvän Nike, tog en mysig fika och pratade en massa skit.
På kvällen åkte jag hem till älskling och hans familj där de hade lagat favorit risotto med kyckling och hemmalagad glass till efterrätt!!
 

2013-09-19

4 dagar kvar...!
 
Fick en bra start på dagen idag när älskling serverade proteinpannkakor på sängen till mig. Senare under eftermiddagen begav vi oss till stan för att fixa lite små ärenden, blev en lång tur... Opps! Hittade ett kamerafodral till min nya fina kamera, check!
 
Senare mot kvällen tog jag en sväng till min kusin och Paula som bjöd på goda köttbullar med potatismos!! Klockan 21;25 blev det sen dags för bio med mamma och pappa, Snabba Cash stod på biljetten med massa chips och cola, mamma lyckades dock slumra till lite, inte van att vara uppe så sent! Men annars tyckte vi filmen var värd att se! :)
 
Nu är det dags för mig att sova och imorgon blir det jobb hos morfar och sedan fika med en fin vän!
 
Puss och kram!

Always in my heart


Min finaste älskling.
Always together never apart, maybe in distance but never in heart!

2013-09-16

 Har spenderat förmiddagen med fin vän, massig frukost och sedan bygg av naglar. Härlig förmiddag, nu ska jag bege mig in mot stan och träffa min älskling!

Gameday


Igår var det dags för match, kullabyggden - husie 2-1. Inte så bra!
 
För middagen spenderad jag med mor, far och Erik på Väla i Helsingborg, ingen shopping för mig bara presenter till barnen i USA.

2013-09-14

 

 
 
 

9 dagar kvar i Sverige.

9 dagar kvar tills jag ber mig av till New York, USA. Nervöst och spännande!
 
Nu har det iallafall blivit tid för att säga hejdå till släkt och vänner. Den 31 augusti hade jag mina finaste vänner på besök här på party. Förra helgen var mammas sida av släkten här på middag, igår var svärföräldrarna på middag och idag var vi ute hos pappas släkt och käka. Full rulle! Och dessutom är det troligtvis min sista fotbollsmatch med fina Husie imorgon.
 
Dags att börja packa kanske?
 
Kommer iallafall försöka skriva och uppdatera med massa bilder här under hela min resa i USA så ofta jag kan!!
 
Älskade pojkvännens familj och min fina familj!
"if you can dream it you can do it" . Finaste svärföräldrar gav mig en underbar berlock från Björg!